Кондиционеры зимой – основные правила эксплуатации

Опубликовал(а) SEO 28.12.2017 0 Комментарий(ев)

Головне призначення спліт-системи – охолодження приміщення. Але з часом виникає питання, чи можна використовувати таке обладнання на обігрів, оскільки в переліку виконуваних функцій це передбачено.

Як правильно користуватися кондиціонером узимку?

Робоча температура спліт-систем вказана в інструкції - від -5 до + 25 градусів Цельсія. Але якщо за вікном мороз, а центральне опалення не справляється зі своїми завданнями, можна створити комфортну температуру, використовуючи кондиціонер? 

Heat pump – режим роботи системи кондиціювання, спрямований на опалення. При температурі нижче, ніж -5, обладнання втрачає теплопродуктивність. Якщо нехтувати цим, з часом прилад взагалі перестане виконувати свої функції.

Побутові кондиціонери не рекомендується включати на обігрів у принципі. Справа в тому, що олія, що знаходиться всередині техніки, а саме зовнішньому блоці, який винесений на вулицю – при низькій температурі загусає. Таким чином, воно не змащує внутрішні деталі та прилад працює на суху. Це незабаром призведе до зносу деяких основних елементів та поломки обладнання.

Які кондиціонери можна купити у Харкові, щоб можна було їх використати взимку?

Компанії з виробництва кліматичної техніки не стоять дома. Постійні розробки призвели до того, що з'явилися моделі спліт-систем, які можна використовувати за низьких температур для обігріву приміщень. Це:

  • Mitsubishi Electric;
  • Daikin.

Вони можуть бути використані за умови, що на вулиці – 25. Це досить велике досягнення, проте подібне обладнання має на увазі значні витрати електроенергії. Вони не порівнюються з виробленим теплом, тому, перед покупкою варто задуматися, чи дійсно Вам настільки важливий такий тип обігріву, або краще підібрати більш економічні варіанти.

Обслуговування кондиціонерів перед зимовим періодом

Технічне обслуговування кондиціонерів рекомендується проводити двічі на рік: восени, після закінчення основного періоду його використання, і навесні, перш ніж починати вводити його в експлуатацію. Осіннє техобслуговування особливо важливе, оскільки за період активного літнього використання, всередині приладу накопичилося безліч непотрібних частинок, яких обов'язково необхідно позбутися. Це пил, дрібне сміття, пух, які осідають на фільтрі грубого очищення.

Ще варто звернути увагу на рівень фреону в системі – якщо він надто низький, обладнання поступово знижуватиме свою ефективність. Поповнити таку речовину можна, звернувшись до спеціалізованих компаній з обслуговування спліт-систем.

Таким чином, зрозуміло, що працювати взимку кондиціонери можуть, але наскільки це доцільно, вирішувати тільки Вам.