Чем отличаются кондиционеры от сплит-систем?

Опубликовал(а) SEO 17.04.2018 0 Комментарий(ев)

Чим відрізняються кондиціонери від спліт-систем?

Велика кількість кліматичної техніки, яка існує на ринку, вводить покупців в оману. Ті, хто погано розуміється на особливостях кожної моделі, не знають, що ж все-таки вибрати, щоб забезпечити собі комфортний мікроклімат у приміщенні. Кондиціонери та спліт-системи несуть у собі одну основну функцію – підтримання встановленої температури у приміщенні. Але в чому відмінності між ними і чи є вони взагалі, ми постараємося розібратися нижче.

Що таке спліт-системи?

Одним із найбільш популярних видів кліматичного обладнання є саме спліт-системи. Такі конструкції найчастіше використовують у побуті сучасні сім'ї. Розрізняють кілька видів подібної техніки:

  • настінний;
  • колонний;
  • канальний;
  • касетний;
  • напольно-стельовий і т.д.

Ті спліт-системи, які найчастіше встановлюються в житлових будинках та квартирах, відносяться до настінного вигляду. Конструкція складається з двох робочих блоків, один із яких розміщується всередині будівлі, а інший – із зовнішнього боку.

Стінна спліт-система охолоджує ту кімнату, в якій знаходиться, і трохи зачіпає суміжні. Охолодити до бажаної температури велику кількість приміщень, використовуючи таку систему – не вдасться.

Основною перевагою настінних спліт-систем є привабливий і акуратний зовнішній вигляд, здатність деяких моделей працювати на обігрів, регулювати рівень вологості в приміщенні і працювати від таймера.

Недолік конструкції в тому, що монтувати систему самостійно дуже складно, і рекомендується все ж таки скористатися послугами професіонала при встановленні.

Класифікація кондиціонерів

Кондиціонери можна розділити на дві основні групи:

  • промислові;
  • побутові.

Перше, що відрізняє побутові кондиціонери – потужність. При потужності до 9 кВт вони здатні охолодити до 100 м² площі. Така техніка ергономічна, компактна та безшумна.

Виробники виготовляють такі види побутових кондиціонерів:

  • Мобільні, які встановлюються прямо на підлогу, поряд із вікном. Саме у вікно виводиться шланг-конденсатор. Рівень шуму у подібних конструкцій просто зашкалює.
  • Віконні були популярні років 15 тому, і встановлювалися прямо у вікно. Такі кондиціонери відрізняються дешевою ціною, але складною установкою та проблемами з герметизацією.
  • Дахові – компактні та безшумні моделі, монтуються безпосередньо в стелю та практично невидимі.

Спліт-системи - це один з видів кондиціонерів, що тільки відрізняється великою кількістю функцій і акуратним, сучасним дизайном. Підбираючи кліматичну техніку для дому, враховуйте характеристики обладнання, які ми розглянули вище, та підбирайте той варіант, який найкраще підійде для Ваших цілей.