Как выбрать систему вентиляции для дома

Опубликовал(а) SEO 17.04.2018 0 Комментарий(ев)

Як вибрати систему вентиляції для дому

Чисте повітря дуже багато важить для здоров'я людини. У провітряному приміщенні легше дихати, працювати та відпочивати. Більшість людей вирішують проблему із провітрюванням шляхом звичайного відкриття вікон. Але не завжди цього достатньо. У цій статті ми намагатимемося розібратися, наскільки важлива система вентилювання та які бувають види подібних систем.

Навіщо потрібна вентиляція?

Вентиляційні системи дозволяють створити комфортні умови перебування у приміщенні. Вони забезпечують чисте повітря, свіжий кисень і здатні нормалізувати рівень вологості в приміщенні. Це дозволяє захистити себе від виникнення в будинку несприятливих мікроорганізмів, появи цвілі та грибка.

Основною помилкою багатьох людей є те, що вони думають, ніби свіже повітря і так надходить у приміщення. Насправді якщо будинок/квартира оснащені дерев'яними вікнами, то через щілини, які там знаходяться, повітря безперешкодно проникає в кімнати.

Але річ у тому, що майже всі вже давно замінили прості вікна з дерева на металопластикові. Це дуже зручні конструкції, які виглядають ефектно, але при цьому повністю герметизують приміщення, і зводять до нуля можливість природного вентилювання. У такому випадку варто обов'язково задуматися про те, щоб зробити професійну вентиляційну систему.

Варіанти вентиляції для дому

Для приватного будинку найкраще підійде вентиляція з природною тягою. Для цього варто прокласти витяжки вентиляційного каналу прямо в стінах. Такі витяжки природним способом витягуватимуть концентровані запахи із санвузлів або технічних приміщень.

Більш сучасний спосіб - витяжна вентиляція з додатковим притоком повітря. Такий варіант ефективніший, ніж перший, але його недоліком виступає викид теплого повітря на вулицю. Щоб справитися з подібною проблемою, була створена припливно-витяжна конструкція з рекуперацією тепла. Перевага подібних установок у тому, що вони:

  • дають можливість заощадити на обігріві будинки, зберігаючи тепло;
  • відрізняються шумоізоляційними властивостями завдяки розміщенню в корпусі звукоізоляційних панелей;
  • Коефіцієнт їх корисної дії в 2,5 рази перевищує аналогові системи.

Правильно обрана, сприятиме створенню комфортного мікроклімату всередині приміщення, і відмінному настрою, і самопочуттю мешканців.